4 DRUHY KAKAA - GUATEMALA

420 Kč

Limitovaná ochutnávková sada pro fajnšmekry! Dočasně Vyprodáno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Limitovaná ochutnávková sada pro fajnšmekry! 4 druhy Guatemalského kakaa odrůdy Criollo. Kakao pochází od našeho farmáře z Guatemaly, jde o kakao ze stejných kakaových bobů. Výsledná kakaová hmota se liší jen procesem zpracování.

V této sadě můžete objevit jaký vliv na chuť kakaa má způsob zpracování. Hlavní rozdíly jsou:

  • Jemnost mletí
  • Tepelné zpracování pražením
  • Tepelné zpracování do 45°C - Raw kvalita
  • Míra pražení
  • Obsah kakaového másla

Tato Sada obsahuje následující 4 balení kakaové hmoty:

  1. Kakao Guatemala Ceremonial 100%, Ceremoniální(odrůda Criollo, ve formě celého kusu kakaa), 50g
  2. Kakao Guatemala Ancestral 100%, Ceremoniální(odrůda Criollo, ve formě strouhaných hoblinek), 50g
  3. Kakao Guatemala Ritual 100%, Ceremoniální(odrůda Criollo, ve formě strouhaných hoblinek), 50g
  4. Kakao Guatemala Raw 100%, Ceremoniální (odrůda Criollo, ve formě celého kusu kakaa), 50g


1. Kakao CEREMONIAL

Forma: Kus kakaa*
Odrůda: Crillo
Mletí: Hrubé
Obsah Kakaového másla: Plný
Zpracování: Pražené

Kakao ve své nejméně zpracované formě. Nahrubo mleté. Tohle kakao znáte z naší stálé nabídky (prosinec, leden)

 

2. Kakao ANCESTRAL

Forma: Hoblinky*
Odrůda: Crillo
Mletí: Jemné
Obsah Kakaového másla: O 20% snížený obsah
Zpracování: Pražené

Obsahuje méně tuku (asi 20% tuku je odstředěno) a má tudíž silnější účinek (více účinných látek). Zvláště vhodné na použití při ceremoniích.
 

3. Kakao RITUAL

Forma: Hoblinky*
Odrůda: Crillo
Mletí: Jemné
Obsah Kakaového másla: Plný
Zpracování: Pražené
 
Má zachovaný plný (původní) obsah tuku a je dlouho a tudíž najemno mleté, krémové. Díky plnému obsahu tuku (kakaového másla) se hodí také na přípravu domácí čokolády a dalších dezertů.
 

4. Kakao RAW

Forma: Kus kakaa*
Odrůda: Crillo
Mletí: Jemné
Obsah Kakaového másla: Plný
Zpracování: Raw, Nepražené
 
Po celou dobu procesu zpracování, při fermentaci a sušení na slunci, byla kontrolována teplota, aby nepřesáhla 42°C.
 

 
Více o našem Gautemalském farmáři a původu kakaa najdete ZDE 
 

Poznámky:
*Forma (hoblinky nebo kus kakaa) nesouvisí se způsobem zpracování jednotlivých druhů kakaa. Každé z těchto 4 druhů může být na závěr nastrouháno do podoby hoblinek, nebo ponecháno v podobě jednoho kusu kakaa tak, jak kakaová pasta ztuhnula po finálním mletí kakaových bobů v kamenných mlýnech. Hoblinky nabízejí praktičtější a snadnější použití, forma  jednoho kusu kakaa zase nabízí požitek ze syrovosti a krásné struktury kakaové hmoty.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: shop
Hmotnost: 0.2 kg
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
FS Avatar autora | 15.3.2021
Perfektní. :)