Kakao Guatemala 1kg blok
Související produkty
Detailní popis produktu
Kakao: Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitě
Země původu: Guatemala
Podoblast: Alta Verapaz
Odrůda: Criollo
Zpracování: Pražené
Forma: Blok 1000g
Certifikace: Obnovitelné pěstování bez pesticidů a chemikálií
Chuť: Harmonická zemitá chuť s tóny ořechů
Naše Guatemalské kakao pochází z permakulturní farmy v pohoří Sierra de las Minas v Alta Vapez. Farma se vedle drobné produkce organického ovoce specializuje na pěstování a tradiční zpracování ceremoniálního kakaa. Kakaovníky původní odrůdy Criollo zde rostou ve stínu ovocných stromů a guatemalské džungle a je s nimi zacházeno jako s posvátnou rostlinou. Půda je obhospodařovaná na principech permakultury a udržitelného agrolesnictví. Kakaové boby se zpracovávají podle tradičních mayských postupů přímo na farmě, kde vzniklo také vzdělávací a komunitní off-the-grid centrum. Mayské ženy zde boby ručně třídí a po fermentaci šetrně praží tradičními postupy na ohni tak, aby byla zachována kvalita, vůně i chuť syrového kakaa. Poté kakao namelou mezi žulovými kameny na jemnou pastu, která se po ztuhnutí stane tímto krásným kusem kakaa s plně rozvinutou vůní a chutí.
Příběh začal, když místní farmář a jeho mayská žena objevili téměř neúrodný pozemek na úpatí pohoří Sierra de las Minas. Nyní je zde hora pokrytá nativními rostlinami, kakaovníky, hojností ovocných stromů a květin. Každým nákupem tohoto kakaa jim pomáháte udržovat a rozvíjet projekt jedlého lesa, udržitelného agrolesnictví, navracení života a zalesňování této části země, kterému zasvětili svůj život.
Zpracování: Balení 1kg jsou dostupné v těchto verzích: RITUAL, ANCESTRAL, CEREMONIAL. Pokud upřednostňujete některý druh zpracování našeho Guatemalského kakaa, dejte nám vědět do poznámky v objednávce. Pokud chcete ochutnat a porovnat jemné nuance v chuti každé verze tohoto kakaa, připravili jsme pro vás Testovací sadu 4 druhy Guatemala
Tipy na přípravu kakaa najdete v našich receptech.