Guatemala blok (1kg)

4 700 Kč 1 750 Kč od 1 750 Kč
Varianta

Guatemalské kakao v balení 1kg.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Criollo
Hmotnost kakaa: 1000g
Země původu: Guatemala, farma v oblasti Alta Verapaz, Dalileo Cacao
Kvalita: Obnovitelné pěstování bez pesticidů a chemikálií.

Zpracování: Balení 1kg jsou dostupné v těchto verzích: RAW, RITUAL, ANCESTRAL. Pokud upřednostňujete některý druh zpracování našeho Guatemalského kakaa (Testovací sada 4 druhy Guatemala), dejte nám vědět do poznámky v objednávce. 

Naše Guatemalské kakao pochází z permakulturní farmy v pohoří Sierra de las Minas v Alta Vapez. Farma se vedle drobné produkce organického ovoce specializuje na pěstování a zpracování rituálního kakaa. Stromy rostou ve stínu guatemalské džungle a půda je obhospodařovaná na principech permakultury a udržitelného zemědělsko-lesnického hospodářství. Kakao je zpracováváno podle tradičních postupů přímo na farmě, kde vzniklo také vzdělávací a návštevnické komunitní off-the-grid centrum.

Příběh začal rodinou (kanaďan Laurent, mayská žena Beronika a jejich dvě děti), kteří objevili téměř neúrodný pozemek na úpatí pohoří Sierra de las Minas. Nyní je zde hora pokrytá nativními rostlinami, kakaovníky, ovocnými stromy a květinami. Každým nákupem tohoto kakaa jim pomáháte udržovat a rozvíjet projekt jedlého lesa, udržitelného agrolesnictví, navracení života a zalesňování této části země, kterému zasvětili svůj život.  

Vlastními slovy farmáře Laurenta (Dalileo cacao)
“Nezachraňujeme jen esenci kakaa - pro nápoje, výrobu čokolády nebo pro ceremonie, ale dáváme také zpátky Zemi. Čím víc kakaa můžeme vyprodukovat a sdílet, tím víc může růst náš rozmanitý biodiverzní les. Kopec a svahy Finca El Porvenir, bohaté na faunu a flóru, jsou službou našim produktům, a zajišťují dlouhověkost rostoucích ekosystémů v naději, že motivují také ostatní k opětovnému zalesňování a udržitelnému zemědělství.”

Považujeme naše kakao za něco něco, co je posvátné a zároveň přináší potěšení. S kakaem zacházíme se stejnou péčí, obezřetností a záměrem, jaký dáváme půdě a krajině, která obklopuje naše kakaovníky. Věříme, že tak produkujeme kakao, které dokáže inspirovat k hodnotám, které sdílíme, k léčení, radosti a lásce.
Namísto použití metod, které zvyšují výnos našich stromů s negativním dopadem na životní prostředí, obnovujeme přirozené prostředí kakaovníků. Necháváme stromy samy růst a plodit, a jen v případě potřeby zasáhneme přizozenými úpravami. Naše stromy jsou pěstovány spíše ze semen než z roubů, což znamená, že každý strom obsahuje své vlastní genetické složení a každý strom je jiný jedinec. Věříme, že je to součást výroby kakaa té nejvyšší kvality.
Aktivně se také zabýváme výběrem, uchováváním a pěstováním semen ohrožených druhů kakaa a chráníme tak dědictví těchto stromů před tím, aby bylo navždy ztraceno. Zaměstnáváme několik pracovníků z okolí a jsme rádi, že můžeme pořádat akce pro lidi, kteří se zamilovali do našeho kakaa a chtějí poznat místo, odkud pochází, a dozvědět se, jak kakao pěstujeme a zpracováváme. Naší vizí je pokračovat v udržitelném rozvoji a v budování eco-vesnice a vzdělávacího centra, které jsou benefitem pro zemi, pro návštěvníky, obyvatele a okolní komunitu.”

Tipy na přípravu kakaa najdete v našich receptech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: