Kakaové máslo Guatemala

230 Kč
Varianta

Přírodní kakaové máslo z bobů Criollo z Guatemaly.  Zdroj velice cenných a zdraví prospěšných tuků. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čisté 100% kakaové máslo
Z kakaových bobů odrůdy Criollo
Země původu: Guatemala, farma v oblasti Alta Verapaz, Dalileo Cacao
Kvalita: Obnovitelné pěstování bez pesticidů a chemikálií.
 
Přírodní kakaové máslo, zdroj velice cenných a zdraví prospěšných tuků. Vyrobte si vlastní čokoládu nebo přírodní kosmetiku pro dokonalou péči o pleť! Naše kakové máslo je určeno pro použití v teplé i studené kuchyni pro výrobu domácí čokolády, zmrzlin, dezertů, smoothie. S oblibou je používáno také pro výrobu kosmetiky a k šetrné péči o pleť a jako masážní olej. Pochází z permakulturního zemědělství bez použití pesticidů a dalších chemikálií. Naše máslo není získáváno presováním, je sbíráno tak, jak se přirozeně odděluje (zkapává) z kakaové hmoty.
 
 
Použití: Kakaové máslo je při běžné pokojové teplotě tuhé, rozpouští se až při vyšších teplotách. Pro rozpuštění dejte nakrájené máslo do misky a tu vložte do hrnce s horkou vodou.
 
 

Naše Guatemalské kakao a máslo pochází z permakulturní farmy v pohoří Sierra de las Minas v Alta Vapez. Farma se vedle drobné produkce organického ovoce specializuje na pěstování a zpracování rituálního kakaa. Stromy rostou ve stínu guatemalské džungle a půda je obhospodařovaná na principech permakultury a udržitelného zemědělsko-lesnického hospodářství. Kakao je zpracováváno podle tradičních postupů přímo na farmě, kde vzniklo také vzdělávací a návštevnické komunitní off-the-grid centrum.

Příběh začal rodinou (kanaďan Laurent, mayská žena Beronika a jejich dvě děti), kteří objevili téměř neúrodný pozemek na úpatí pohoří Sierra de las Minas. Nyní je zde hora pokrytá nativními rostlinami, kakaovníky, ovocnými stromy a květinami. Každým nákupem tohoto kakaa jim pomáháte udržovat a rozvíjet projekt jedlého lesa, udržitelného agrolesnictví, navracení života a zalesňování této části země, kterému zasvětili svůj život.  

Vlastními slovy farmáře Laurenta (Dalileo cacao)
“Nezachraňujeme jen esenci kakaa - pro nápoje, výrobu čokolády nebo pro ceremonie, ale dáváme také zpátky Zemi. Čím víc kakaa můžeme vyprodukovat a sdílet, tím víc může růst náš rozmanitý biodiverzní les. Kopec a svahy Finca El Porvenir, bohaté na faunu a flóru, jsou službou našim produktům, a zajišťují dlouhověkost rostoucích ekosystémů v naději, že motivují také ostatní k opětovnému zalesňování a udržitelnému zemědělství.”

Považujeme naše kakao za něco něco, co je posvátné a zároveň přináší potěšení. S kakaem zacházíme se stejnou péčí, obezřetností a záměrem, jaký dáváme půdě a krajině, která obklopuje naše kakaovníky. Věříme, že tak produkujeme kakao, které dokáže inspirovat k hodnotám, které sdílíme, k léčení, radosti a lásce.
Namísto použití metod, které zvyšují výnos našich stromů s negativním dopadem na životní prostředí, obnovujeme přirozené prostředí kakaovníků. Necháváme stromy samy růst a plodit, a jen v případě potřeby zasáhneme přizozenými úpravami. Naše stromy jsou pěstovány spíše ze semen než z roubů, což znamená, že každý strom obsahuje své vlastní genetické složení a každý strom je jiný jedinec. Věříme, že je to součást výroby kakaa té nejvyšší kvality.
Aktivně se také zabýváme výběrem, uchováváním a pěstováním semen ohrožených druhů kakaa a chráníme tak dědictví těchto stromů před tím, aby bylo navždy ztraceno. Zaměstnáváme několik pracovníků z okolí a jsme rádi, že můžeme pořádat akce pro lidi, kteří se zamilovali do našeho kakaa a chtějí poznat místo, odkud pochází, a dozvědět se, jak kakao pěstujeme a zpracováváme. Naší vizí je pokračovat v udržitelném rozvoji a v budování eco-vesnice a vzdělávacího centra, které jsou benefitem pro zemi, pro návštěvníky, obyvatele a okolní komunitu.”

Tipy na vaření z kakaa a kakaového másla najdete v našich receptech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: