Zdarma doprava na objednávky od 3300,-
Kakao v ceremoniální kvalitě
KusKakaa 5druhu kakaa s detaily kakaa
738 Kč

Ochutnávková sada 5 druhů našeho 100% ceremoniálního...

94
Peru Chuncho Hoblinky
Hoblinky
od 628 Kč

Peru Chuncho ve formě praktických hoblinek Nechte se unést silou...

CHU/HOB/250
Kuskakaa Peru Amazonas doypack 1024px
od 628 Kč

Poznejte kakao, které nese jedinečné dědictví amazonských lesů a...

382/250
Peru piura doypack 1024
Kakao Peru Piura
Skladem (>5 ks)
od 628 Kč

Pozvěte do svého dne čistotu peruánských hor a dopřejte si kakao...

323/250
Mexiko Hoblinky
Hoblinky
Kakao Mexiko - Hoblinky
Skladem (>5 ks)
od 678 Kč

Panensky jemné kakao Mexiko roste na kakaovnících s výhledem na Tichý...

262/250
Peru Chuncho Kousky
Kakao Peru Chuncho
Skladem (>5 ks)
od 628 Kč

Nechte se unést silou peruánských And a amazonské džungle. Tento...

266/250
KusKakaa kostarika s detailem kakaa
od 628 Kč

V srdci kostarické džungle, na rodinné farmě v oblasti Upala, se rodí...

146/250
Sada 6 druhů kakaa - 6 zemí 6x50g
Sada 6 druhů kakaa - 6 zemí 6x50g
Očekáváme v půlce října
828 Kč

Ochutnávková sada 6ti druhů našeho 100% ceremoniálního...

88

100% Ceremoniální Kus Kakaa

Proč zvolit kus pravého kakaa?

Kakao v té nejčistší podobě patří mezi superpotraviny. Kakaové boby, semena stromu Theobroma („pokrm bohů“), jsou jednou z nejkomplexnějších potravin na světě. V běžně prodávaném kakau (holandský proces, pražení při vysokých teplotách nebo oddělení másla a prášku) se většina cenných látek ztrácí.

My proto dáváme přednost šetrnému zpracování a zachování kakaa v jeho přirozené podobě – bez příměsí a bez kompromisů. Naše kakao pochází přímo od farmářů, kde je o něj pečováno od semínka až po hotovou pastu s respektem k přírodě i lidem.

Jak vzniká Kus Kakaa?

Po sklizni procházejí boby fermentací, sušením na slunci a jemným pražením nebo zpracováním zcela bez pražení. Následně se melou na kamenných mlýnech do podoby kakaové pasty. Nic se nepřidává, nic se neubírá. Díky tomu si kakao uchovává přirozený obsah kakaového másla (okolo 50 %) a všechny benefity bobu jako celku.

Výsledkem je 100% čisté kakao s plnou chutí a rozmanitými nuancemi – podle původu, odrůdy, způsobu fermentace a pražení.

Co dělá pravé kakao tak výjimečné?

✔ Vysoký obsah antioxidantů (více než lesní ovoce či zelený čaj)
✔ Bohaté na minerály: železo, zinek, měď, hořčík, vápník, draslík
✔ Přirozený zdroj tuků
✔ Podporuje energii, soustředění a kreativitu
✔ Přináší dobrou náladu a uvolnění
✔ Posiluje imunitu a vitalitu
✔ Pomáhá při únavě i napětí ve svalech díky hořčíku

Více se dozvíte v našem článku "Vše o kakau".

Objevte naše kakao

Poslední hodnocení

Kakao Ekvádor - pražené

Kakao Ekvádor - pražené

Alena Šišáková | 17.9.2025
… když jsem otevřela pytlík, vyšla z něj tak nádherná ovocná vůně … lahodící nosu, chuť velmi jemná s oříškovým ocáskem, bez výrazné acidity, kterou jsem podle vůně očekávala a která mi chutná … ale i tak je vynikající. Jistě objednám i příště
Kakao Peru Chuncho - Hoblinky

Kakao Peru Chuncho - Hoblinky

Alena Šišáková | 12.9.2025
Naprosto skvělé kakao. Vyvážená chuť. Není vůbec hořké, ale lahodné, s příjemnou aciditou …. Dávám si 15 g na 200 ml vody …. Pro mne ideální
Kakao Peru Chuncho

Kakao Peru Chuncho

Aleš Preclík | 28.7.2025
Pokračuji ve své cestě kakaem. První zkušenost byla s "Kakao Mexiko" - rozhodně jednodušší na podávání nebo "odměrování" skrz hoblinky. Peru chuncho je naopak ve variantě několika kusů, což dodává na přírodním vzezření, ale moc praktické to není. Jako stále nováček nedokážu srovnat s Mexikem, přijdou mi dost podobná, každopádně kakao je lahodné a prostě boží. Je to trapný, všichni v těch recenzích píšou to samé, ale hold to asi nejde líp popsat 🙏😅
Kakao Mexiko - Hoblinky

Kakao Mexiko - Hoblinky

Aleš Preclík | 7.7.2025
Moje první zkušenost se 100% kakaem. Jako člověk, který špatně snáší kofein jsem hledal alternativu. Ani ne pro nějaký boost, to už jsem vzdal, ale spíš pro takový ten hezký rituál. Osobně jsem zvyklý pít čaj bez sladidel a jíst zeleninu bez koření, takže nesladím ani kakao. Kakao rozšlehané s mlékem je geniální, ale ani mléko ráno nezvládnu, takže volím kakao s vodou a navrch trochu mléka, to je tak akorát. Bez mléka je kakao "hořké", ale je to 100% kakao, co by člověk čekal. Intenzita s vodou bez mléka je docela velká, nemám ale srovnání s jinými a pil jsem vždy jednu PL tzn. cca 15g. 50g si nedokážu představit. Kakao není "rozpustné", takže pokud ho jen zaleju a zamíchám, zůstanou hrudky a z kakaa vlastně nic nemáte. Stačí ten mini šlehač ze ikea a je to lahoda.