KAKAO PERU
Detailní popis produktu
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Criollo
Forma: Kapičky nebo Kus kakaa
Země původu: Peru, drobní pěstitelé v Amazonské oblasti Pucallpa
Kvalita: Raw, Bio.
Naše peruánské kakao je něco pro skutečné milovníky Raw kakaa! Díky šetrnému zpracování kakaových bobů (do 45°C) si zachovává svou původní kakaovou chuť, má mírně zrnitou konzistenci a odpovídá parametrům RAW. Jeho poměrně hořko-kyselkavá chuť přináší sílu kakaové rostliny přímo do vašeho domova. Tohle kakao plné energie je dokonalé pro kakaový rituál. Je ideální také pro přípravu dezertů, domácí zdravé čokolády a další kakaové tvoření. Tipy na přípravu najdete v našich receptech.
O dodavatelích kakaa z Peru
Villa Andina, naši dodavatelé z Peru, zodpovědní za hodnoty tohoto silného peruánského kakaa kladou zvláštní důraz na vysokou kvalitu i na sociální a ekologické aspekty produkce. Aromatické kakao se pěstuje převážně ve smíšených bio-kulturách v malých zemědělských uskupeních v amazonské oblasti kolem Pucallpy. Trendem je zde stále větší podpora udržitelných metod agrolesnictví, které navrací biologickou rozmanitost. Naši partneři podporují zemědělce školením o ekologickém zemědělství, fermentaci a sušení kakaa. Zároveň se také starají o logistiku: sběr kakaa od drobných zemědělců a přepravu fermentovaných a na slunci sušených bobů na zpracování v peruánských Andách (Cajamarca), kde se kakaové boby šetrně zpracovávají do podoby této syrové kakaové hmoty.