Ceremoniální kakao z Peru k vám přinese sílu amazonského pralesa. Tato původní mayská odrůda Criollo má silnou a přirozeně kyselkavou chuť nepraženého raw kakaa.
Vlastnosti našeho kakaa z Peru:
Kakao: Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitě
Země původu: Peru
Podoblast: Pucallpa
Odrůda: Criollo
Zpracování: Raw
Forma: Kapičky
Certifikace: Bio, Fair Trade
Chuť: Harmonická zemitá chuť, raw citrusy
O farmářích a pěstování:
Tohle silné aromatické kakao Criollo roste ve smíšených biokulturách v amazonské oblasti kolem Pucallpy. Naši dodavatelé z Peru, kteří združujou místní drobné pěstitele kakaa kladou zvláštní důraz na vysokou kvalitu i na sociální a ekologické aspekty produkce. Trendem je zde stále větší podpora udržitelných metod ekologického agrolesnictví, které navrací biologickou rozmanitost. Kakaové boby jsou po sklizni fermentovány, usušeny na slunci a poté ihned šetrně zpracovány v peruánských Andách (Cajamarca) do této raw ceremoniální kakaové pasty.
Specifiké kakao v raw kvalitě:
Naše silné peruánské kakao je ideální milovníky ceremoniálního kakaa v raw kvalitě. Díky šetrnému zpracování při teplotách do 45°C si zachovává přirozenou kyselkavou chuť raw kakaových bobů. Vyniká zrnitou konzistencí. Jeho hořko-kyselkavá chuť a zemitá síla k vám přinese kakaovou medicínu tak, jak ji znaly původní peruánské kultury.