Guatemala

Kakao Guatemala 100%
Odrůda: Criollo

Čistá kakaová hmota z kakaových bobů
Původ: farma v oblasti Alta Verapaz, Guatemala



Dalileo_farm

Naše Guatemalské kakao pochází z permakulturní farmy v pohoří Sierra de las Minas v Alta Vapez. Farma se vedle drobné produkce organického ovoce specializuje na pěstování a zpracování rituálního kakaa a jednodruhové čokolády. Stromy rostou ve stínu guatemalské džungle a půda je obhospodařovaná na principech permakultury a udržitelného zemědělsko-lesnického hospodářství. Kakao je zpracováváno podle tradičních postupů přímo na farmě, kde vzniklo také vzdělávací a návštevnické komunitní off-the-grid centrum.

Kakao z permakulturního kakaovníkového lesa

Příběh začal rodinou (kanaďan Laurent, mayská žena Beronika a jejich dvě děti), kteří objevili téměř neúrodný pozemek na úpatí pohoří Sierra de las Minas. Nyní je zde hora pokrytá nativními rostlinami, kakaovníky, ovocnými stromy a květinami. Každým nákupem tohoto kakaa jim pomáháte udržovat a rozvíjet projekt jedlého lesa a permakulturního agrolesnictví, navracení života do této části země, kterému zasvětili svůj život.

“Považujeme naše kakao za něco něco, co je posvátné a zároveň přináší potěšení. S kakaem zacházíme se stejnou péčí, obezřetností a záměrem, jaký dáváme půdě a krajině, která obklopuje naše kakaovníky. Věříme, že tak produkujeme kakao, které dokáže inspirovat k hodnotám, které sdílíme, k léčení, radosti a lásce. Namísto použití metod, které zvyšují výnos našich stromů s negativním dopadem na životní prostředí, obnovujeme přirozené prostředí kakaovníků. Necháváme stromy samy růst a plodit, a jen v případě potřeby zasáhneme přizozenými úpravami. Naše stromy jsou pěstovány spíše ze semen než z roubů, což znamená, že každý strom obsahuje své vlastní genetické složení a každý strom je jiný jedinec. Věříme, že je to součást výroby kakaa té nejvyšší kvality. Aktivně se také zabýváme výběrem, uchováváním a pěstováním semen ohrožených druhů kakaa a chráníme tak dědictví těchto stromů před tím, aby bylo navždy ztraceno. Zaměstnáváme několik pracovníků z okolí a jsme rádi, že můžeme pořádat akce pro lidi, kteří se zamilovali do našeho kakaa a chtějí poznat místo, odkud pochází, a dozvědět se, jak kakao pěstujeme a zpracováváme. Naší vizí je pokračovat v udržitelném rozvoji a v budování eco-vesnice a vzdělávacího centra, které jsou benefitem pro zemi, pro návštěvníky, obyvatele a okolní komunitu.” (Laurent, majitel farmy)

Farma nabízí 4 druhy 100% kakaa (jejich vlastní třídění- názvy): Ceremonial, Ancestral, Ritual, Raw.

Kakao CEREMONIAL (ve formě kusu kakaa)*
Kakao Crillo ve své nejméně zpracované formě. Nahrubo mleté. Tohle kakao znáte z naší stálé nabídky (prosinec, leden)
 
Kakao ANCESTRAL (ve formě hoblinek)*
Obsahuje méně tuku (asi 20% tuku je odstředěno) a má tudíž silnější účinek (více účinných látek). Zvláště vhodné na použití při ceremoniích.
 
Kakao RITUAL (ve formě hoblinek)*
Má zachovaný plný (původní) obsah tuku a je dlouho a tudíž najemno mleté, krémové. Díky plnému obsahu tuku (kakaového másla) se hodí také na přípravu domácí čokolády a dalších dezertů.
 
Kakao RAW (ve formě kusu kakaa)*
Nepražené, v RAW kvalitě. Po celou dobu procesu zpracování byla kontrolována teplota, aby nepřesáhla 42°C (i při fermentaci a sušení na slunci).
 


*Forma (hoblinky nebo kus kakaa) nesouvisí se způsobem zpracování jednotlivých druhů kakaa. Každé z těchto 4 druhů může být na závěr nastrouháno do podoby hoblinek, nebo ponecháno v podobě jednoho kusu kakaa tak, jak kakaová pasta ztuhnula po finálním mletí kakaových bobů v kamenných mlýnech. Hoblinky nabízejí praktičtější a snadnější použití, forma  jednoho kusu kakaa zase nabízí požitek ze syrovosti a krásné struktury kakaové hmoty.

 

 

button-do-obchudku

 

 dalileo_production  

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení