Zdarma doprava na objednávky od 3300,-

Kakao: Tajný Elixír Zdraví Kuna Indiánů

Kus Kakaa Peru

Představte si, že každý šálek kakaa, který vypijete, je to krok k lepšímu zdraví a dlouhověkosti. Pro nás jsou zajímavostí Kuna Indiáni na izolovaném ostrově San Blas, kteří mají výrazně lepší kondici srdce a riziko nemocí jako mrtvice, diabetes a rakovina je u nich výrazně nižší. A to právě i ve srovnání s obyvateli sousedních ostrovů, např. Panamy. Rozdíl byl tak výrazný, že se tito Indiáni stali předmětem vědeckých studií. A vědci zjistili úžasnou věc! Indiáni pijou až pět šálků kvalitního ceremoniálního kakaa denně, které jsou nejen chutné, ale také plné zdravotních benefitů. A právě flavanoly v kakau hojně obsažené měly pozoruhodný dopad na jejich zdraví.

A co je z těchto výzkumů důležité pro nás? Co jsou ty klíče k dlouhověkosti? Flavanoly v obsažené v kvalitním kakaa zlepšují průtok krve a mohou snížit krevní tlak aktivací oxidu dusnatého v těle. To zvyšuje kyslíkovou kapacitu krve a je to přírodní způsob, jak zlepšit a udržet zdraví svého srdce. Navíc, tyto přírodní sloučeniny jsou spojeny s lepší kognitivní funkcí a zdravím mozku, což je klíčové pro udržení mentální jasnosti s postupujícím věkem. Klíče k dlouhověkosti :)

Ale to není vše... Studie dokazují, že pravidelná konzumace kvalitního kakaa může podporovat zdravou hmotnost a metabolismus. Flavanoly mohou pomoci v regulaci inzulinové citlivosti a udržování zdravé hladiny cukru v krvi, což je důležité pro prevenci diabetu a pro podporu energetické rovnováhy. Když přidáte pití kakaa ke svým denním návykům, přispíváte k udržení zdravé tělesné hmotnosti a energie.

Pro ty, kdo hledají způsoby, jak přirozeně podpořit své zdraví a dlouhověkost, je zahrnutí ceremoniálního kakaa do každodenních návyků skvělým krokem. Je to nejen lahodný nápoj, ale i strategie pro udržení vitality, zdraví a celkové pohody. Věda stojí za tímto přístupem, kakao je investicí do vašeho dlouhého a zdravého života. Úžasné, nemyslíte? Na zdraví a vitalitu v každém věku! A pokud Vás toto téma zaujalo, vyzkoušejte Kakaové Elixiry z našeho e-shopu, kakao obohacené o vitalizující sílu hub a čínských bylin.

Napsala: Veronika Živa
Foto: Kus Kakaa

Zdroje:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31370836/ 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16794446/
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.108.827022 

 

Kakao-San-Blas_600x400