Sada 4 druhy kakaa - 4 země 4x100g + vykuřovadlo
Související produkty
Detailní popis produktu
Kakao: 4x Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitě
Země původu: Guatemala, Kostarika, Peru, Ekvádor
Podoblast: viz detaily jednotlivých zemí původu
Odrůda: Criollo, Trinitario, Arriba National
Zpracování: varianty Pražené i Raw
Forma: varianty Bloku, hoblinek i kapiček
Certifikace: Viz popisky jednotlivých druhů kakaa
Chuť: Viz popisky jednotlivých druhů kakaa
Máme pro vás testovací sadu kakaa, která obsahuje 4 druhy ceremoniálního kakaa po 100g (2-3 kakaové nápoje). Nově v ekologickém balení.
Nevíte, které kakao si v našem e-shopu vybrat, nebo máte rádi pestrost? Vydejte se s námi na ochutnávkovou cestu světem ceremoniálního kakaa. V sadě najdete všechny 3 hlavní odrůdy kakaa (Criollo, Trinitario, Arriba National) ze 4 různých zemí původu a v různých formách zpracování (krásný kus kakaa, lehce rozpustné hoblinky a praktické kapičky na cesty).
V této sadě kakaa můžete objevovat nuance různých vlastností. Ty hlavní jsou:
- Zěmě původu
- Odrůda kakaovníku
- Délka a způsob fermentace
- Způsob pražení: pražené/ nepražené/ pražené na ohni
- Jemnost mletí a struktura
Porovnávejte chutě, účinky a objevte si to své kakao!
Tato Sada obsahuje následující 4 balení kakaové hmoty:
- Kakao Peru 100%, Ceremoniální (odrůda Criollo, ve fromě praktických kapiček, Raw, nepražené, Bio), 100g
- Kakao Kostarika 100%, Ceremoniální (odrůda Trinitario, ve formě celého kusu kakaa, pražené), 100g
- Kakao Ekvádor 100%, Ceremoniální (odrůda Arriba National, ve formě celého kusu kakaa, Raw, nepražené, Bio), 100g
- Kakao Guatemala Ritual, 100%, Ceremoniální (odrůda Criollo, ve formě strouhaných hoblinek, pražené na ohni), 100g
1. Kakao Peru 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Criollo
Forma: Kapičky
Země původu: Peru, drobní pěstitelé v Amazonské oblasti Pucallpa
Kvalita: Raw, Bio.
Toto silné peruánské kakao je ideální pro milovníky ceremoniálního kakaa v raw kvalitě. Díky šetrnému zpracování při teplotách do 45°C si zachovává přirozenou kyselkavou chuť raw kakaových bobů. Vyniká zrnitou konzistencí. Jeho hořko-kyselkavá chuť a zemitá síla k vám přinese kakaovou medicínu tak, jak ji znaly původní peruánské kultury.
2. Kakao Kostarika 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Trinitario
Forma: Kus kakaa (blok)
Země původu: Kostarika
Kvalita: Fair Trade & Udržitelnost
Ceremoniální Kakao s unikátním a bohatým chuťovým profilem, který může nabídnout pouze úrodná půda a podnebí Kostariky. Tajemstvím plné harmonické chuti tohoto kakaa jsou kakaové boby pěstované na rodinné farmě v oblasti Upala na Kostarice. S farmářem Donem, který se s láskou a péčí o tuto farmu stará, jsme se potkali a navázali spolupráci přímo na jeho farmě během naší cesty po Kostarice v únoru 2022. Viděli jsme, jak ke každému stromu přistupuje s velikou péčí a znalostí. Pěstování kakaa je pro něj rodinná tradice, některé kakaovníky vysázel ještě jeho dědeček. Čerstvé boby putují z farmy rovnou na fermentaci. Na tu pečlivě dohlíží náš producent, který drobné farmáře v oblasti Upala podporuje a zpracovává jejich kakao na pastu té nejvyšší kvality a bohaté chuti.
3. Kakao Ekvádor 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Arriba National
Forma: Kus kakaa
Země původu: Ekvádor, drobní farmáři sdružení “Conexión Chocolate” v Ekvádoru
Kvalita: Raw, Bio.
Naše ekvádorské kakao roste v oblasti Manabí, Los Ríos a Esmeraldas ve smíšených kulturách ovocných stromů, což se odráží i na jeho plné chuti s tóny květin, citrusů, manga a ořechů. Sbírají jej místní obyvatelé a poté se fermentuje a suší v drobných zpracovatelských družstvech v rámci malého kakaového projektu, který se zavázal k zachování a ochraně vzácné kakaové odrůdy „Arriba Nacional“. Kakao je nepražené, v raw kvalitě, šetrně zpracované za nízkých teplot tak, aby byly zachovány všechny cenné výživové látky z kakaových bobů. Díky temperování má homogenní strukturu připomínající čokoládu s hnědým lesklým povrchem.
4. Kakao Guatemala 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Criollo
Forma: Hoblinky
Země původu: Guatemala, farma v oblasti Alta Verapaz
Kvalita: Obnovitelné pěstování bez pesticidů a chemikálií
Naše Guatemalské kakao pochází z permakulturní farmy v pohoří Sierra de las Minas v Alta Vapez. Farma se vedle drobné produkce organického ovoce specializuje na pěstování a zpracování rituálního kakaa a jednodruhové čokolády. Stromy rostou ve stínu guatemalské džungle a půda je obhospodařovaná na principech permakultury a udržitelného zemědělsko-lesnického hospodářství. Kakao je zpracováváno podle tradičních postupů přímo na farmě, kde vzniklo také vzdělávací a návštevnické komunitní off-the-grid centrum.