4 DRUHY KAKAA - 4 ZEMĚ
Detailní popis produktu
Máme pro vás testovací sadu kakaa, která obsahuje 4 druhy kakaové hmoty po 50g.
Nevíte, které kakao si v našem e-shopu vybrat, nebo máte rádi pestrost? Vydejte se s námi na ochutnávkovou cestu světem ceremoniálního kakaa. V sadě jsou všechny 3 hlavní odrůdy kakaa (Criollo, Arriba National, Forastero) ze 4 různých zemí původu a v různých formách zpracování (krásný kus kakaa, lehce rozpustné hoblinky a praktické kapičky na cesty).
V této sadě kakaa můžete objevovat nuance různých vlastností. Ty hlavní jsou:
- Zěmě původu
- Odrůda
- Délka Fermentace
- Způsob fermentace
- Způsob pražení
- Jemnost mletí
Porovnávejte chutě a objevte si to své kakao!
Tato Sada obsahuje následující 4 balení kakaové hmoty:
- Kakao Peru 100%, Ceremoniální (odrůda Criollo, ve fromě praktických kapiček, Raw, Bio), 50g
- Kakao Bali 100%, Ceremoniální (odrůda Forastero, ve formě celého kusu kakaa), 50g
- Kakao Ekvádor 100%, Ceremoniální (odrůda Arriba National, ve formě celého kusu kakaa, Raw, Bio), 50g
- Kakao Guatemala Ancestral 100%, Ceremoniální (odrůda Criollo, ve formě strouhaných hoblinek), 50g
1. Kakao Peru 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Criollo
Forma: Kapičky
Země původu: Peru, drobní pěstitelé v Amazonské oblasti Pucallpa
Kvalita: Raw, Bio.
Naše Peruánské kakao je něco pro skutečné milovníky Raw kakaa! Díky šetrnému zpracování kakaových bobů (do 45°C) si zachovává svou původní kakaovou chuť a má mírně zrnitou konzistenci. Jeho poměrně hořko-kyselkavá chuť přináší sílu kakaové rostliny přímo do vašeho domova.
2. Kakao Bali 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Forastero
Forma: Kus kakaa
Země původu: Bali (Indonésie)
Kvalita: Čeká na Bio certifikaci
Toto vynikající kakao pochází z Bali, z mladého vznikajícího projektu. Kakaovníky druhu Forastero se zde pěstují v malém udržitelném zemědělství. Zpracování provádějí pečlivě a ručně místní malí farmáři. Projekt je nyní v procesu ekologické certifikace a díky pěstování ve smíšené kultuře a promyšleným přírodním způsobům ochrany je nyní možné zcela upustit od škodlivých hnojiv a pesticidů.
3. Kakao Ekvádor 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Arriba National
Forma: Kus kakaa
Země původu: Ekvádor, drobní farmáři sdružení “Conexión Chocolate” v Ekvádoru
Kvalita: Raw, Bio.
Naše Ekvádorské kakao roste mezi různými ovocnými stromy, což se odráží také na jeho chuti: je květinová, ořechová, citrusová, připomíná také mango a pomeranče. Kakaová hmota má díky svému zpracování strukturu, která připomíná čokoládu, hmota je velmi homogenní a má čokoládově hnědý, matně lesklý povrch. Stejně jako u našich ostatních kakaových hmot jsou zde zachovány všechny důležité látky z kakaových bobů, a proto je ideální pro kakaové rituály, přípravu teplých kakaových nápojů, na snídaňové obilné kaše, nebo jen tak jako snack plný energie. Toto kakao je také vynikající surovinou pro výrobu vaši vlastní čokolády.
4. Kakao Guatemala 100%
Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů
Odrůda: Criollo
Forma: Hoblinky
Země původu: Guatemala, farma v oblasti Alta Verapaz
Kvalita: Obnovitelné pěstování bez pesticidů a chemikálií
Naše Guatemalské kakao pochází z permakulturní farmy v pohoří Sierra de las Minas v Alta Vapez. Farma se vedle drobné produkce organického ovoce specializuje na pěstování a zpracování rituálního kakaa a jednodruhové čokolády. Stromy rostou ve stínu guatemalské džungle a půda je obhospodařovaná na principech permakultury a udržitelného zemědělsko-lesnického hospodářství. Kakao je zpracováváno podle tradičních postupů přímo na farmě, kde vzniklo také vzdělávací a návštevnické komunitní off-the-grid centrum.
Doplňkové parametry
Kategorie: | shop |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |