Ekvádor

Kakao Ekvádor 100%
Odrůda: Arriba National

Čistá kakaová hmota z kakaových bobů
Původ: drobní farmáři sdružení “Conexión Chocolate” v Ekvádoru
Chuťový profil: ořechově - květinově- citrusové tóny
BIO kvalita: z kontrolovaného ekologického zemědělství

Conexion-Bars

 

Naše ekvádorské kakao roste mezi různými ovocnými stromy, což se odráží také na jeho chuti: je květinová, ořechová, citrusová, připomíná také mango a pomeranče. Kakaová hmota má díky svému zpracování strukturu, která připomíná čokoládu, hmota je velmi homogenní a má čokoládově hnědý, matně lesklý povrch. Stejně jako u našich ostatních kakaových hmot jsou zde zachovány všechny důležité látky z kakaových bobů, a proto je ideální pro kakaové rituály, přípravu teplých kakaových nápojů, na snídaňové obilné kaše, nebo jen tak jako snack plný energie. Toto kakao je také vynikající surovinou pro výrobu vaši vlastní čokolády. Tipy na přípravu najdete v našich receptech.


Arriba Nacional: Vzácná odrůda kakaa

Ekvádor byl součástí říše Inků a je považován za zemi původu kakaa.Naše kakao pochází z oblasti Los Ríos, Esmeraldas a Manabí  a je pěstováno ve smíšených kulturách stromů.Sbírají jej místní obyvatelé a poté se fermentuje a suší v drobných zpracovatelských družstvech v rámci malého kakaového projektu “Conexión Chocolate”, který se zavázal k zachovávání a ochraně vzácné kakaové odrůdy „Arriba Nacional“.  Odrůda Arriba Nacional roste pouze v Ekvádoru a v některých částech Kolumbie. Díky svému jemnému chuťovému profilu, komplexní chuti a vzácnosti je kakao obzvláště oblíbené mezi znalci.

 

button-do-obchudku

 

  Conexion kakaomapa equador